Chocoladepasta

Gepubliceerd op 10 september 2025 om 20:33

Recept: Chocoladepasta op sabayonbasis

  • 125 g pure chocolade

  • 250 g zachte boter

  • 100 g suiker

  • 2 eieren

  • 100 ml melk

Bereidingswijze:

  1. Sabayon maken

    • Klop de eieren samen met de suiker en de melk op in een kom au bain-marie (ongeveer 80 °C).

    • Blijf kloppen tot je een luchtige, licht gebonden massa hebt.

  2. Chocolade smelten

    • Voeg de chocolade toe aan de warme sabayon en laat deze volledig smelten. Roer zachtjes tot een glad mengsel.

  3. Boter toevoegen

    • Voeg de zachte boter toe en roer tot alles mooi opgenomen is.

  4. Laten opstijven

    • Giet het mengsel in een bokaal

    • Zet minstens 2 uur in de koelkast zodat de massa stevig kan worden.

Recepten van moeder de vrouw


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.